آبمیوه درمانی

آبمیوه درمانگر بیماری ها

آبمیوه می تواند در هضم و جذب موادغذایی و درمان سوء هاضمه مفید واقع شود و به عنوان یک محرک گوارشی در دفع سموم و موادزاید از بدن مثمرثمر باشد.آبمیوه باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود.همچنین میوه هایی که دارای فیبرهستند،به تنظیم هضم غذا ها کمک می کنندوسطح انسولین بدن را ثابت نگه دارند. این خاصیت آبمیوه ها باعث کاهش ذخایر چربی در بدن،افزایش متابولیسم و سوخت وساز و کاهش قند می شود و میتوان برای رژیم غذایی لاغری از آن استفاده کرد.

بسیاری از ما دردرمان سرماخوردگی و آنفولانزا ازآبمیوه ها استفاده می کنیم،چون آبمیوه در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارد و مانند سلاحی قوی در برابر بیماری ها عمل می کنندوحتی امروزه در درمان بیماری ها که با اختلالات دیتگاه ایمنی همراهند مانند آسم،التهاب مفاصل و خستگی مزمن موثر شناخته شده است.

                        معجزه ا ی در پیشگیری از بیماری ها

اثرات پیشگیرانه آبمیوه در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.به طوری که وجود آنتی اکسیدان ها در آب بسیاری از میوه ها مانند انار،موجب غیر فعال شدن رادیکال های آزاد ناشی از اکسیداسیون کلسترول و تنگ شدن دیواره عروق و در نتیجه کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و سکته می شوند.همچنان که این آنتی اکسیدان ها باعث کند شدن روند صدمه ی سلولی می شوند و در پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون ، پروستات،ریه وسینه موثر هستند.امروزه حتی اثرات پیشگیرانه ی آبمیوه درابتلا به بیماریهای مزمنی چون دیابت و کاهش فشار خون وحتی ابتلا به آلزایمر شناخته شده است.وجوداملاح معدنی چون کلسیم  اسیدفولیک در آبمیوه ها،در جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی نظیر پوکی استخوان و کم خونی ها مفید است.

اگر چه آبمیوه ها در بسیاری اززمینه ها سودمند هستند و سبب افزایش سلامت کلی بدن می شوند،اما در بیماران دیابتی باید طبق برنامه و با نظر پزشک مصرف آبمیوه ها صورت گیرد.همچنین بیاد داشته باشید که گرفتن آبمیوه ها سبب جدا شدن فیبرهای موجود درمیوه می شود.بنابراین آبمیوه را هیچ گاه نباید جانشین خود میوه کرد.توصیه می شود آبمیوه ها را در برنامه ی غذایی روزانه ی خود بگنجانید.البته بهتر است از آبمیوه های  تهبه شده در خانه استفاده کنید و نیم ساعت پس از تهیه،آبمیوه را مورد مصرف قرار دهید تا از ارزش غذایی آن بهره گیرید.

                                                                                     دکتر محبوبه محمد زاده

منبع روزنامه ی جام جم (ویژه نامه هفتگی دانش و پزشکی)

سایت هایی آموزشی برای تمام علاقمندان به کتاب:

www.amii.persianblog.ir

www.amii.blogfa.com                 

www.amii.iranblog.com

 

 

 

/ 0 نظر / 6 بازدید